Nieuws

Lage emissiezone (LEZ) ook in Willebroek

Sinds 1 februari is de Lage-emissiezone (LEZ) in Antwerpen een feit! In een lage-emissiezone mogen enkel voertuigen rijden die aan bepaalde milieucriteria voldoen. Het zijn voornamelijk oudere dieselvoertuigen die meer vervuilend zijn. Door deze wagens niet in de stad toe te laten, wordt een verbetering van de luchtkwaliteit verwacht.

 

Willebroek volgt Mechelen vanaf 2018 !

Ook Willebroek zal snel volgen en  een Lage-emissiezone invoeren. Samen met Mechelen zal onze gemeente vanaf de zomer 2018 de Lage-emissiezone invoeren. Lees persbericht: HLN   GVA

Mag Uw auto nog binnen ?

Of uw auto nog binnen mag, hangt af van zijn euronorm.

Dat is een cijfer van 1 tot 6 dat vermeld staat op het inschrijvingsformulier van uw auto. Hoe hoger het cijfer, hoe minder uw auto vervuilt. Vanaf februari 2017 mogen dieselwagens zonder Euronorm, of met Euronorm 1 en 2 de Antwerpse zone niet meer binnen. Wagens met Euronorm 3 moeten een roetfilter hebben om kosteloos binnen te mogen. Benzinewagens met een Euronorm vanaf Euro 3 hebben blijvend vrije toegang tot de LEZ.

Meer informatie of zelf testen hoelang uw auto nog de LEZ binnen mag kan hier.

De auto aanpassen om toch toegelaten te worden tot de LEZ (Lage-emissiezone)? Kan dat  .. ?

Heb je een dieselwagen met Euro 3 norm zonder roetfilter, dan kan je de vrije toegang in de Lage- emissiezone’s verlengen door het plaatsen van een roetfilter. Door plaatsing van een roetfilter verkrijg je vrije toegang tot 1 januari 2020, daarna zal je ook mét je geplaatste filter niet meer toegelaten worden in de LEZ. Betalen voor toegang is niet meer mogelijk vanaf dan!

Bijplaatsen van een roetfilter kan dus interessant zijn voor wie met z’n Euro 3 diesel in een LEZ woont of op regelmatige basis de Lage-emissiezone inrijdt. De Vlaamse overheid geeft een premie voor  de plaatsing van een roetfilter en betaald tot 600 euro terug.

Wij helpen U graag bij het aanvragen van de premie en plaatsing van het roetfilter !

 

 

 

 

 

< TERUG NAAR OVERZICHT