VEEL GESTELDE VRAGEN

Nieuwe brandstof E10 vanaf 1 januari 2017

Vanaf januari 2017 wordt de verdeling van de brandstof E10-benzine met octaangetal 95 opgelegd in België. Tankstations zullen geen bijkomende pompen installeren waardoor de klassieke Eurosuper 95 op termijn zal verdwijnen zoals dat al het geval is in Frankrijk. Deze nieuwe brandstof is niet geschikt voor alle voertuigen.

E10 wat is het verschil?

E10-benzine bevat hoogstens 10 % bio-ethanol als alternatief voor de 5 % in onze huidige benzine 95. Bio-ethanol is een biobrandstof die bestemd is voor benzinemotoren en die in België en in Europa geproduceerd wordt op basis van granen (tarwe, maïs…) of suikerbieten. Bio-ethanol wordt verkregen via een industrieel fermentatieproces waardoor de suiker in deze gewassen omgezet kan worden in alcohol. Deze ruwe alcohol wordt vervolgens gedistilleerd en daarna gedehydrateerd om bio-ethanol te verkrijgen. Op andere plaatsen in de wereld kan bio-ethanol verkregen worden vanuit andere gewassen zoals voornamelijk rietsuiker.

Is Uw wagen al klaar voor deze nieuwe brandstof?

E10 is geschikt voor meer dan 90 % van de in het verkeer gebrachte voertuigen. Anders gezegd mogen alle benzinevoertuigen die in het verkeer gebracht werden na 2000 (op enkele zeldzame uitzonderingen na), alsook zeer veel voertuigen (auto’s en motoren) die verkocht werden voor 2000 op loodvrije benzine 95 E10 rijden.

Alle PEUGEOT en CITROEN modellen vanaf bouwjaar 01/2000 mogen de nieuwe E10 brandstof tanken!

De kans dat Uw wagen niet met de nieuwe brandstof mag rijden is dus zeer klein. Tip: U kan bij twijfel altijd kiezen voor Eurosuper 98, deze brandstof is in orde voor alle benzinewagens! Wij raden aan om auto’s van voor 2005 elke 4 tankbeurten te tanken met Eurosuper 98.

Check HIER eenvoudig zelf of Uw wagen klaar is voor E10

Geheugensteuntje voor Uw wagen

Vanaf Januari zullen we controleren of Uw wagen E10 mag tanken, bij Uw volgende bezoek in onze Garage. We beschikken over speciale stickertjes die bij de tankklep worden aangebracht indien het voertuig niet geschikt blijkt te zijn.

< TERUG NAAR OVERZICHT