Nieuws

Roetfilter plaatsen, hoe werkt het ?

Dieselauto’s stoten schadelijke fijn stofdeeltjes uit, veel meer dan benzineauto’s of lpg-wagens. Door de steeds strengere Europese eisen voor nieuwe voertuigen neemt de luchtverontreiniging door verkeer af. Dat is een gunstige ontwikkeling. Maar het wegverkeer levert nog steeds een grote bijdrage tot de uitstoot van fijn stof, vooral door het gebruik van oudere dieselwagens. Roetfilters zorgen voor een afname van de schadelijke uitstoot. Door het plaatsen van een roetfilter op een dieselauto draagt u bij tot minder fijn stof en levert u een belangrijke bijdrage aan uw eigen gezondheid en die van uw omgeving.

De Vlaamse overheid geeft een premie voor de plaatsing van een Half-open roetfilter.

Bezit je een dieselwagen met Milieuklasse Euro 3 of Euro 4 zonder roetfilter dan kunnen we (in de meeste gevallen) een half open roetfilter bijplaatsen en geniet je van een premie tot 600 euro op de totale kosten van de plaatsing.

Let wel: Er veranderd niets aan de Milieuklasse door het bijplaatsen van deze filter! Een wagen Euro 3 zonder filter wordt een “Euro 3 met roetfilter” en geen Euro 4.

Het is niet mogelijk van een Euro 3 voertuig een Euro 4 te maken door bijplaatsen van een Halfopen roetfilter!

De totale kost voor de plaatsing is afhankelijk van merk en type van het voertuig, maar schommelt rond de 1000 euro. Wij regelen voor U de installatie, de Technische keuring en de premieaanvraag!

Meer info over het plaatsen en de premie voor een roetfilter: www.roetfilterpremie.be

 

< TERUG NAAR OVERZICHT